Waterschap Rivierenland

Het waterschap wilde een standaard oplossing voor al haar draadloze verbindingen, zonder zich zorgen te moeten maken over de aanwezigheid daarvan. Men heeft voor de dienst “connectiviteit” gekozen, omdat men zich bezig wil houden waar men goed in is: het beheren van het water in het grootste stroomgebied van Nederland.

Waterschap Rivierenland beheert het grootste stromingsgebied van Nederland en heeft ook een belangrijke functie als het gaat om de veiligheid van de Betuwelijn. Om eenheid te krijgen in de automatisering van alle kunstwerken, is besloten tot een standaardisatie van alle besturingssystemen en de manier van communiceren. Bij de aanvang van deze standaardisatie heeft RAAF heeft de vraag gekregen zorg te dragen voor het leveren van de draadloze Routers en verbindingen.

De draadloze Routers zijn van het type M-IQ, een RAAF- eigen product, gebaseerd op de draadloze Router technologie van Sierra Wireless. Door de vraag vanuit de industriële automatisering en de specificaties die men hier hanteert, heeft RAAF een draadloze Router ontwikkeld die voldoet aan het eenvoudig inbouwen in electrische schakelkasten. De Router is voorzien van een DIN rail TS 35 montageklip aan de achterzijde en alle verbindingen en signaleringen zitten aan de voorzijde van de Router. Tevens is de Router aan voorzijde voorzien van extra ethernet aansluitingen om het aansluiten van een service laptop eenvoudig te maken.

Met betrekking tot de verbindingen heeft het waterschap besloten RAAF als ASP leverancier aan te merken en dit tot standaard te verheffen. Door het leveren van een Cloud infrastructuur (IAAS) waren de initiele investeringen zeer laag en kan men van het bestaande portal voor het beheren van de draadloze Routers en SIM kaarten gebruik maken. Omdat men ook vanuit de beheeromgeving een API naar deze Cloud infrastructuur heeft gemaakt, is een geïntegreerd beheer van kunstwerken en communicatie- infrastructuur ontstaan.

Terug naar cases…