Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht heeft voor het IAAS-ASP model van RAAF gekozen voor alle VRI en PRIS systemen. RAAF ontzorgt Utrecht met betrekking tot de draadloze verbindingen en geeft inzicht in de draadloze infrastructuur, zodat er bij clamiteiten snel een diagnose gesteld kan worden.

De gemeente Utrecht en RAAF hebben een lange historie op het gebied van het afnemen en leveren van betrouwbare verbindingen. De aanvang was de vraag van de gemeente Utrecht aan RAAF om een VRI (verkeersregelinstallatie) aan de rand van Utrecht draadloos te ontsluiten. Het leggen van een vaste verbinding was erg kostbaar en men wilde een alternatief in de vorm van een draadloze verbinding.

RAAF heeft de eerste verbinding geleverd en zowel de gemeente Utrecht als RAAF hebben veel van deze eerste, zeer belangrijke verbinding geleerd. Deze praktijkervaring heeft zicht vertaald in het ASP model dat nu als de dienst “Connectiviteit” naar alle tevredenheid wordt afgenomen.

Door de bewezen stabiliteit van de draadloze verbindingen heeft men ook besloten alle PRIS (parkeer route informatie systemen) in handen van RAAF te geven.

De grote voordelen van deze manier van dienstverlening is het feit dat de gemeente Utrecht nu volledig inzicht heeft in alle draadloze verbindingen en zelf de eerste en tweede lijn beheer uit kan voeren. Door de mogelijkheid nu snel een diagnoze uit te kunnen voeren en inzicht te hebben in de draadloze verbindingen als er geen data meer in de centrale binnen komt, is veel geld bespaard.

Naast dit ASP- model heeft RAAF ook alle communicatie hardware voor alle rioolgem[[alen van de gemeente geleverd.

Terug naar cases…